Poortappartementen

Poortappartementen met terras
Huisnummers 184, 184 f, 192 en 192 f

De poortappartementen zijn de blikvangers van het project. Eén van de meest opvallende kenmerken van de poortappartementen is het grote woon- en leefoppervlak. Het zijn ruime en luxe woningen waar plezierig wonen een nieuwe betekenis krijgt. De entrees tot de poortappartementen bevinden zowel aan de zijde van de Dorpsstraat als aan de zijde van het parkeerterrein.

1e verdieping

De entree van deze woningen bevindt zich op de 1e verdieping. Voor bouwnummers 6 en 12 = huisnummers 184 en 184f  ook bereikbaar via een lift. De voordeur is in een portiek. Dan is er een hal met toilet en trapopgang (en afhankelijk van een aanpassing door de bewoner een ruime trapkast). Er is een L-vormige woonkamer met open keuken. De royale woonkamer is zeer lang en ruimtelijk en heeft openslaande deuren naar het terras dat aan de voorzijde van het plein ligt. Het is mogelijk (na toestemming van de VvE) het terras geheel dicht te maken waardoor er een nog grotere leefruimte ontstaat. Bij nr. 12 (184f) is dat ook gedaan.

Poortappartement woonverdieping 184 f en 192 (184 en 192 f gespiegeld)
Plattegrond

2e verdieping

De verdieping van de poortappartementen kenmerkt zich door een verrassende indeling met veel ruimte. Het appartement heeft hier twee slaapkamers, een ruime badkamer, separaat toilet en een grote ruimte die als werkkamer, studio of 3e slaapkamer ingericht kan worden. In sommige van deze woningen is de trap andersom gezet en is de werkkamer voorzien van een deur en een wand naast het trapgat. Dat is o.a. gebeurd bij bouwnummers 12 en 19 (huisnummers 184f en 192).

Poortappartement slaapverdieping 184 f en 192 (184 en 192 f gespiegeld)
Plattegrond