Nieuws en informatie

Op deze pagina vind je allerlei nieuwtjes. De meest recente nieuwtjes vind je ook terug in de rechter kolom onder “Nieuwsflits!”. Beide onderwerpen worden zo actueel mogelijk gehouden. Reden genoeg om deze pagina regelmatig te bezoeken. Heb je zelf ook interessant nieuws te melden? Stuur dan een e-mail aan de VvE.

Algemene ledenvergadering

De Algemene Ledenvergaderingen zijn in februari of maart van elk jaar. Meestal op een dinsdag vanaf 19:00 uur. Zo mogelijk zal deze worden gehouden in een restaurant in de Dorpsstraat. Het bepalen en communiceren van de datum en plaats wordt meestal in de maand december gedaan onder het kopje ‘Nieuwsflits’.

De notulen worden per e-mail verspreid. Niet ontvangen? Stuur een e-mail naar het bestuur of download de notulen van de pagina van de VvE-beheerder (op de Twinq-pagina van deze site staat de link naar de VvE-beheerder).

Als u verhinderd bent om een ALV bij te wonen, wilt u dan zijn aan iemand die wel gaat, een machtiging geven? Te weinig rechtsgeldige stemmen betekent dat er een extra vergadering nodig is en er dus extra kosten mee gemoeid zijn. Dit geldt ook bij een online vergadering.

Koopwoning verhuren

Als u uw woning wilt verhuren, dan moet u dit vooraf melden bij de VvE. De VvE moet de gegevens van eventuele huurders ook weten. Denk daarbij aan namen, legitimatie en telefoonnummers. Neem contact op met de VvE-beheerder.

Structurele en commerciële verhuur van een woning is niet toegestaan. Wel tijdelijke verhuur als de woning te koop staat. De reden is dat Hovestein uit 2 kleine appartementenblokken bestaat en de sociale binding van groot belang is. Maak bij aanstaande verhuur de potentiële huurder attent op het Huishoudelijk Reglement waarin een specifieke bepaling (in artikel 4) is opgenomen. Het Huishoudelijk Reglement geldt namelijk ook voor een huurder, maar bij problemen is de eigenaar van de woning volledig verantwoordelijk! De VvE communiceert in principe alleen met de eigenaar en zal de huurder in principe niet aanspreken.

Artikel van de Belastingdienst over de tijdelijke verhuur van de eigen woning

Regels voor terrassen bij horecabedrijven

Een aantal zaken die in acht moet worden genomen