Woningen

Gezellig wonen en winkelen aan de Dorpsstraat

Hovestein is een kleinschalig en sfeervol project. In 2008 zijn er totaal 19 woningen gerealiseerd waarvan 16 appartementen (huisnummers 184 en 184 a t/m g, 192 en 192 a t/m g), 2 stadswoningen (huisnummers 186 en 194) en 1 vrijstaande villa aan het water.

Op de begane grond is circa 1.335 mcommerciële ruimte gerealiseerd. Daarvan is (via het bestemmingsplan) maximaal 250 mvoor horeca gereserveerd. Meer en nuttige informatie over de winkels is te vinden op de pagina “winkels” (zie de menubalk).

De naam Hovestein verwijst direct naar de vorm van het project. De centrale functie speelt zich af in een hofje waaraan de commerciële ruimten met daarboven de appartementen en de stadswoningen liggen.

Het is een gezellig en levendig hofje, waar het geroezemoes van het winkelende publiek refereert aan het dorpse leven zoals dat zich nog steeds aan de Dorpsstraat afspeelt.

Het onderstreept de kleinschaligheid van het project waardoor een intieme en besloten sfeer is ontstaan. Parkeren is op meerdere plekken in de directe nabijheid mogelijk, achter het gebouw, aan de overzijde van de buurtvaart (te bereiken via een brug) en aan de Pilatusdam.

Hovestein bestaat uit verschillende soorten appartementen en stadswoningen met terras en/of tuin. Daarnaast is er een vrijstaande villa aan het water gerealiseerd. De vrijstaande villa heeft een grote tuin die direct grenst aan de Buurtvaart. De villa bevindt zich aan de achterzijde van het project. Door de ligging is privacy verzekerd en kan men ook genieten van de gezelligheid van het hofje. Meer informatie over de verschillende appartementen, stadswoningen en villa is te vinden door op de desbetreffende woningen te klikken in de menubalk.