Woningen

Gezellig wonen en winkelen aan de Dorpsstraat

Hovestein is een kleinschalig en sfeervol project. In 2008 zijn er totaal 19 woningen gerealiseerd waarvan 16 appartementen (huisnummers 184 en 184 a t/m g, 192 en 192 a t/m g), 2 stadswoningen (huisnummers 186 en 194) en 1 vrijstaande villa aan het water.

Op de begane grond is circa 1.335 mcommerciële ruimte gerealiseerd. Daarvan is (via het bestemmingsplan) maximaal 250 mvoor horeca gereserveerd. Meer en nuttige informatie over de winkels is te vinden op de pagina “winkels” (zie de menubalk).

De naam Hovestein verwijst naar de vorm van het project. De centrale functie speelt zich af in een hof waaraan de commerciële ruimten met daarboven de appartementen en de stadswoningen liggen.

Het is een gezellig en levendig hof, waar het geroezemoes van het winkelende publiek refereert aan het dorpse leven zoals dat zich nog steeds aan de Dorpsstraat afspeelt.

Het onderstreept de kleinschaligheid van het project waardoor een intieme en besloten sfeer is ontstaan. Parkeren is op meerdere plekken in de directe nabijheid mogelijk, achter het gebouw, aan de overzijde van de buurtvaart (te bereiken via een brug) en aan de Pilatusdam.

Hovestein bestaat uit verschillende soorten appartementen en stadswoningen met terras en/of tuin. Meer informatie over de verschillende appartementen en 2 stadswoningen is te vinden door op de desbetreffende woningen te klikken in de menubalk.